BUDGET TIPS DECEMBER

njoy2give

Deze week een gastblog van thehappyfinancial.com over budget tips voor december cadeaus. Op thehappyfinancial.com vind je praktische en persoonlijke tips voor al je financiële vragen. 

Om te voorkomen dat je na december helemaal blut bent, hier dé tips om de decembermaand budget friendly door te komen. Zodat je ook in het nieuwe jaar voldoende cadeaus kunt geven!

BEGIN VROEG MET SHOPPEN

Kerstinkopen doen in juli raar? Nee helemaal niet! Juist door het jaar heen zie je vaak leuke cadeaus. Koop ze dan gewoon, laat ze inpakken en leg ze weg tot december.

Voordeel 1: Je spreidt de kosten meer over het jaar heen. Voordeel 2: Je hebt minder december stress, waarbij je vaak te dure en minder unieke cadeaus koopt.

STEL EEN BUDGET OP

Misschien niet het meest romantische als je denkt aan december shoppen, maar een budget opstellen helpt. Bedenk vooraf hoeveel je wilt uitgeven per persoon en hou je daar dan ook aan.

BEWAAR CADEAUBONNEN

Door het jaar heen krijg je toch vaak enkele cadeaubonnen. Deze kun je natuurlijk ook gebruiken bij het inslaan van je cadeaus. Scheelt toch weer in cash in de maand.

VEEL KLEINE CADEAUS

Ik merk bij mijn neefjes dat de kwaliteit van de cadeaus niet het belangrijkste is, maar dat het vooral gaat om de kwantiteit. En bovendien ziet een grote stapel cadeaus er wel zo gezellig uit bij de schoen of onder de kerstboom. Ik laat daarom ieder cadeau ook apart inpakken. Drie paar sokken, zijn dan drie pakketjes.

njoy2give

BEWAAR HET BONNETJE

Zeker wanneer je vroeg begint met shoppen, is dit handig. Laat op het bonnetje schrijven dat het gaat om een december cadeau om te voorkomen dat je het niet meer kunt ruilen omdat de ruil termijn verstreken is.

VOOR DE KINDEREN: KOOP EEN SPELLETJE

Wanneer alle cadeaus zijn uitgepakt, is er voor kinderen niets leukers dan ook daadwerkelijk spelen met hun cadeaus. Hoe klein het speelgoed ook is, kinderen willen liever spelen dan kijken naar de mooie trui die ze hebben gekregen. Op deze manier kun je samen het gift giving gezellig afsluiten.

GEEF EEN GEINTJE

Wij geven ieder jaar een geintje cadeau. Zo geven we mijn vader al jaren achter elkaar dezelfde DVD (the Ostermann Weekend), die nog steeds in het plastic folie zit. Een paar maanden na de kerst, wordt de DVD weer verduisterd en netjes ingepakt door mijn moeder. Kost niks, maar je hebt er wel ieder jaar het meeste lol om.

LET’S GO SHOPPING!

Tijd dus om de cadeaus voor de decembermaand in te slaan. Ben je op zoek naar meer praktische financiële tips? Kijk dan op www.thehappyfinancial.com.

‘Njoy

njoy2give

njoy2give

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf