EEN CULINAIRE TOPAVOND AAN DE ZWETH

njoy2give

Zoals jullie weten ben ik altijd op zoek naar bijzondere plekken om even bij te komen en als ik hier dan ook nog eens culinair kan genieten, deel ik dat maar al te graag. Mijn nieuwste favoriet ligt verscholen onder de rook van Delft en Rotterdam, namelijk Restaurant Aan de Zweth gelegen aan de Delftse Schie.

GENIETEN OP STERRENNIVEAU

Aangekomen in het pittoreske dorpje De Zweth, zie ik het sfeervolle pand van het restaurant al liggen. Wow, wat een prachtplaatje dat lonkt naar een culinair avontuur. Chef Joris Peters en zijn vrouw Anjeta beloven een totaalervaring. Vandaar dat gasten vanuit heel het land hier een bijzondere avond komen vieren! Of gewoon zomaar om te vieren dat je een avondje uit bent zoals wij. Manlief en ik hadden namelijk een avondje samen in onze agenda’s geblokt staan en keken er al weken naar uit om ons helemaal in de watten te laten leggen en even afstand te nemen van poepluiers en melkflessen. Zodra we neerploffen in het mooi ingerichte restaurant, daalt het gevoel van rust over ons heen. Dit was dus precies wat we nodig hadden. We zijn ‘in the mood’ en voelen ons heerlijk op het gemak, wat een relaxte sfeer hier. We gaan voor het 4-gangen verrassingsmenu met dito glazen wijn. We starten met een glaasje champi als aperatief en hebben stiekem best wel trek. Het was namelijk rennen vliegen (nieuwe oppas dus spannend zullen we maar zeggen) dus nu zijn we toe aan lekkers. Maar iets in mij vertelt me dat dat hélemaal goed gaat komen deze avond. Alléén maar eten, we zijn er niet vies van! Maar eerst nog wat meer over het restaurant zelf.

AAN DE ZWETH; 1 MICHELINSTER BINNEN EEN JAAR!

Ik kende deze locatie al van vroeger maar het was 2015 toen echtpaar Joris en Anjeta hun intrek namen op deze plek die jarenlang als het tweesterren restaurant De Zwetheul diende. In hetzelfde jaar van de opening haalt Aan de Zweth al zijn eerste michelinster binnen. Dit komt voor Joris en Anjeta eigenlijk echt als een verrassing zo snel! Een bekroning op hun harde werken en wat zijn ze trots! De kenmerken van dit restaurant? De relaxte sfeer en elegantie van gerechten. Het zijn mooi gebalanceerde gerechten (niet teveel, niet te weinig) die bijzonder zijn van smaak en een echte explosie geven. Daarnaast is de locatie geweldig; ga er vooral eens in de zomer naartoe. Je kunt dan in alle rust dineren op het uniek gelegen terras met zicht op passerende bootjes met uitzicht op het groene Delflandschap. Tot slot is de bediening uiterst vriendelijk en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

ONZE 4-GANGEN ERVARING

Na een zalige amuse en brood, trappen we meteen af met hét signature gerecht van Joris; de noordzeekrab met curry en rundertartaar. Bam, wat een genot! Echt zó lekker. Ik snap dat dit dé specialiteit is van Aan de Zweth. Als tweede gang krijgen we Skrei met rode biet en courgette. Skrei is een winterkabeljauw en deze is perfect gegaard en heeft door de kokosaus met citroengras een Oosters vleugje. De sommelier heeft ook hierbij een prachtige wijn geschonken en de achtergrond van zijn keuze voor dit wijnhuis toegelicht. Wat een passie komt hier naar voren! Het lijkt wel alsof de wijn dan nóg lekkerder smaakt. En kijk hoe schattig het koekje van krab als detail!

njoy2give

Als 3e gang krijgen we zeeduivel geserveerd met een schuimpje van boerenkool, ook weer een unieke combinatie die zo goed samengaat en mijn smaakpupillen een dansje laat maken. Wat een zalig gerecht. Ik hoop dat je op de foto ziet hoé perfect het schuimpje is?!

njoy2give

njoy2give

CHEF’S TABLE:  DICHTERBIJ EEN STERRENKEUKEN KOM JE NIET

Net na het klapstuk van de avond, een heerlijk gebraden stukje weidekalf, wacht ons een verrassing, we mogen een kijkje nemen in de keuken. Daar, aan de chef’s table in de open keuken, zien we chef Joris en zijn brigade druk in de weer. Wat een fabriekje waar alles werkelijk tot in de puntjes bereid wordt. Joris vertelt dat deze unieke chef’s table ook te reserveren is en dichterbij een Michelin keuken kom je niet denk ik! Je zit dan als tafel echt middenin de keuken en privé tegelijk, een unieke ervaring.

DE AFSLUITING; HET DESSERT

njoy2give

Het dessert bestaat uit Amarenakers met caramel en -werkelijk zalig- yoghurtijs met kerrie. En ook weer zo een prachtig mooi opgemaakt palet dat het bijna zonde is om het op te eten. Tot slot, heerlijke friandises met een perfecte cappucchino. Wat een zalige avond. Ik zou dit wel iedere week willen! En wij gaan weer helemaal ontspannen en met een voldaan gevoel naar huis. Ik zou iedere Bourgondier zo een fijne en bijzondere avond aanraden van tijd tot tijd. Wij komen zéker nog eens terug.

OOK EEN CULINAIRE SMAAKEXPLOSIE ERVAREN?

Ga dan zeker lekker dineren bij Aan de Zweth. Kijk op de website voor meer informatie. Wat natuurlijk een super romantische cadeautip is, is om je geliefde mee te nemen naar dit restaurant voor een bijzonder diner.

‘Njoy

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf