GEBOORTEKAARTJE MIJN GROOTSTE CADEAU

njoy2give

In juli jl. ben ik voor het eerst in mijn leven mama geworden. En jee, wat is dat wat zeg. Van een onbezonnen dame, voel ik me ineens een verantwoord iemand die 24 uur per dag waakt over dat kleine mensje dat ze – niet voor niets – een wonder noemen. Bijna 9 maanden lang (James is 2 weken te vroeg geboren) fantaseer je iedere dag naar dat nieuwe dat komen gaat. Maar als het dan zover is, voelt het zo magisch en overweldigend. Het is niet te bedenken van tevoren hoe het is om mama of papa te worden. Dit moet je zelf meemaken om het te begrijpen. Het valt dus ook bijna niet te beschrijven. Dat ga ik dan ook niet doen nu! Maar ik weet zeker dat alle andere mama’s (en papa’s uiteraard) die dit lezen, herkennen wat ik bedoel. En je mag jezelf enorm gelukkig prijzen als je zo’n hummeltje mag verwelkomen in je leven. Want nu James er is, voelt het als compleet, alsof hij er altijd al bijhoorde.

Welkom lieve James was dan ook de tekst op zijn geboortekaartje. Ik was een paar maanden van tevoren hard op zoek geweest naar een geschikt kaartje. En ik vond dat lastig, want er is zoveel aanbod maar vond alles een beetje op elkaar lijken. Dat er een strik in verwerkt moest worden, stond in ieder geval vast. Zoals jullie misschien al eens hadden gemerkt, ben ik gek op strikken (misschien al opgevallen door het logo van mijn blog :-)? Dat maakte het zoeken in ieder geval iets makkelijker zou je zeggen… Maar ook in ‘strikland’ heb je veel keuze. En ik wil altijd weer iets dat net even wat minder ‘gewoon’ is. Ook vond ik dat het kaartje stoer en lief tegelijk moest zijn. Ik heb me rot gezocht. Want alles wat ik tegenkwam was het net niet. En ineens begon de tijd te dringen. Ik was bijna 32 weken zwanger, stel dat onze boy zich al veel eerder liet zien, dan had ik geen cool geboortekaartje!!!

Toen kwam ik via een zoektocht op Pinterest de ontwerpen tegen van  studiokuuk. Dit wordt ‘m! Ik heb meteen een proefpakketje aangevraagd en meerdere kaartjes vergeleken. Het werd na 2 dagen al bezorgd, yes! Het toffe houten strikje maakte het uniek en dit was wat ik zocht. Uiteindelijk heeft Henrieke – de ontwerpster en oprichtster van studiokuuk – mij heel goed geadviseerd en een persoonlijk ontwerp gemaakt met een modern lettertype en dé juiste kleuren, want er was zoveel mogelijk. Na goedkeuring van de proefkaart (hoe bijzonder is dat, je ziet voor het eerst de naam van je ongeboren kind op het kaartje!) , was het actiepunt geboortekaartjes uitzoeken in ieder geval afgevinkt. Check! Nu kon ik me weer verder richten op de 25 hydrofiele doeken, spenen en rompers die ik nog moest aanschaffen. Wat had ik een stress die laatste weken met al die stomme to-do-lijstjes zeg. Maar dat schijnt een typisch kenmerk te zijn van een zwangere vrouw! Ook was ik heel besluiteloos tijdens mijn zwangerschap. Zo kon ik lastig kiezen welke enveloppen ik wilde en wat voor een etiketten hier dan bij zouden passen. En dan die adressenlijst nog afmaken, óók dat nog. Tot slot wilde ik wel leuke sluitstickers! studiokuuk heeft allerlei soorten die je op de website kunt bekijken en perfect te matchen zijn met jouw kaart. Gelukkig konden deze ook in het mintgroen meegeleverd worden met dé strik. Ik was helemaal tevreden zo.

Naast originele sluitstickers voor op je enveloppen, kan je ook kiezen uit andere extra’s zoals bijvoorbeeld katoenen labeltjes, houten figuurtjes of kokostouw ter decoratie. Ook kun je mooie kraamborrelkaartjes mee laten leveren. Op de site kan je genoeg inspiratie vinden voor jouw perfecte kaartje! Er is van alles mogelijk. Het bevestigen van een accessoire kun je ook uit handen geven. Ik heb bijvoorbeeld alle houten strikjes door studiokuuk laten bevestigen op de kaartjes omdat ik het idee had dat we het druk genoeg zouden hebben de eerste dagen na de geboorte. En inderdaad; wat was ik blij dat ik dat niet zelf hoefde te doen! Ook heb ik de enveloppen van tevoren laten bezorgen zodat ik de adresetiketten vast op kon plakken. Tsja, een goede voorbereiding is het halve werk toch?! En in het kader van zwangerschapsdementie kan je maar beter zorgen dat je zoveel mogelijk gedaan hebt!

njoy2give

njoy2give

studiokuuk

Ben jij ook nog op zoek naar een bijzonder kaartje met een stoere, lieve, strakke, vintage, klassieke, winterse of juist zomerse uitstraling? Dan is studiokuuk zeker de moeite waard om mee te nemen in je zoektocht naar jouw geboortekaartje. Klik hier voor de website en hierbij inspiratie voor mijn kaartje van onze baby James. Dankjewel Henrieke voor je creativiteit en goede service! Dankzij jou heb ik voor mijn allergrootste cadeau in mijn leven, hét perfecte geboortekaartje gevonden!

Wat vinden jullie van het kaartje?

njoy2give

 

njoy2give

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

4 COMMENTS

 • Tamara

  Loved it….precies wat je zegt…lief en stoer…for a fine young gentleman….called James

  • Njoy2give

   LIEF, thanks !!!

 • mommyrules

  Wat een prachtig kaartje Joyce! Doet helemaal recht aan James en jou. En mooi hoe je toch onder woorden brengt hoe mama worden voor je is :-)!

 • maaike

  Het is misschien wel het leukste kaartje dat we de afgelopen jaren in de bus hebben gekregen! Stoer en lief, mooi door zijn eenvoud, en dat houten strikte maakt het helemaal af!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf