HOTSPOT:NY BASEMENT ROTTERDAM

Hotel New York in Rotterdam voelt voor mij als thuiskomen. Als klein meisje ging ik er al naartoe met mijn ouders om een lekker visje te eten en de afgelopen jaren ben ik in de zomer niet weg te slaan op hun mooie terras op de Kop van Zuid. Als je hier een plekje in de zon hebt en een fruits de mer kan delen met je tafelgenoot, is er wat mij betreft geen betere combi mogelijk. Ultiem! De sfeer, de menukaart en locatie maken het tot één van mijn favo top-10 restaurants in Rotterdam waar je altijd mensen naartoe kunt sturen voor een brunch, high-tea, borrel of diner.

Hoe benieuwd was ik toen ik hoorde dat in de kelder van Hotel New York, NY Basement zijn deuren had geopend. Dit restaurant – annex cocktailbar – brengt je even terug naar de jaren ’20. Het is intiemer en exclusiever dan de bovenburen en heeft hierdoor een heel eigen karakter. Hier ga je echt naartoe voor een bijzonder avondje uit met je geliefde. Of je gaat met vriendinnen uitgebreid cocktails drinken aan de mooie lange bar. Uiteraard kan je ook lekker borrelen op een zondagmiddag onder het genot van fijne jazz klanken en goeie happen.

Ik streek neer om een 5-gangen diner te ervaren en dat was me toch een feestje! Na een bijzondere cocktail als aftrap, kreeg ik een zachtgegaarde zeeduivel geserveerd met gedroogde tomaat, yoghurt, zuurdesem, radijs, komkommer en een vinaigrette van snijbonen. Vooral de smaak van de snijbonen, maakte het tot een bijzondere smaaksensatie. En hoe mooi is het gerecht opgemaakt, een cadeautje gewoon;

Als volgende gang kreeg ik een prachtige kabeljauw opgediend met een ravioli van gamba, bleekselderij, groene asperge en schaaldierensaus. Als visliefhebber kon ik dat natuurlijk enorm waarderen. Wederom een succes. En gamba’s mogen van mij altijd op het menu!

Als hoofdgerecht ervaarde ik een mooi stuk kalszwezerik (op buikspek van de BBQ) en een runderlende tesamen met een heerlijk pureetje van gebakken uitjes, geroosterde prei, pommes fondant en een verrukkelijke jus die smaakt naar olijf.

Een cocktailtje tussendoor? Ook dat kan gewoon bij NY Basement. Ik kreeg een bijzondere Gin cocktail die geserveerd werd met selderij. Oeps ik nip er maar een beetje van, want ik was met de auto ;- ). Maar stiekem smaakt het naar meer natuurlijk.

Als afsluiting een echte smaakbom, een bizarre mega reep chocolade gevuld met bloedsinaasappel. Dit was een onvergetelijke afsluiting. Want hier kom ik zeker nog eens terug!

Ervaar ook eens echt een nostalgische culinaire avond in NY Basement en laat je verrassen met een uitgebreid menu waardoor je er echt even uit bent en je watertandend aan tafel zit. Soms moet je jezelf gewoon verwennen, toch?

‘NJoy.

NY BASEMENT | kelder van Hotel New York. Koninginnenhoofd 1 te Rotterdam.

njoy2give

njoy2give

njoy2give

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf