MOEDERDAG

Dit jaar vier ik mijn 2e moederdag. Hoewel ik nooit zoveel had met deze feestdag, vind ik het stiekem best bijzonder nu ik zelf moeder ben geworden. Het moederschap is voor mij ongetwijfeld het mooiste en meest dankbare dat me ooit is overkomen. Het voelt compleet dat wij als ouders zo een mooi kereltje op de wereld hebben mogen zetten. Tegelijkertijd is het het meest kwetsbare bezit waar we iedere seconde over waken. Ik verbaas me over zijn razendsnelle ontwikkeling waarbij hij iedere maand in sprongen vooruit gaat. Ik ben enorm dankbaar dat hij is wie hij is en ik hoop dat hij het allermooiste en fijnste leven voor zich heeft dat hij maar kan wensen. Wij gaan daar in ieder geval alles aan doen.

Op dit punt, heb ik ook nog meer respect voor mijn eigen ouders gekregen. Alles wat zij jarenlang voor mij hebben gedaan vond ik blijkbaar vanzelfsprekend. Nu ik zelf ouder ben zie ik in wat het ouderschap eigenlijk écht inhoudt en wat voor een uitdagingen het met zich mee kan brengen. Alleen al dat ze al die jaren zo goed voor mij en mijn broer hebben gezorgd. Ik kom niet uit een gezin waarin we roepen dat we van elkaar houden, maar we weten dat dat goed zit. We spreken aan elkaar uit als iets niet goed zit en genieten met elkaar van mooie momenten. Dat kan een spontane pizza avond in de tuin zijn met witte wijntjes of een weekend in de sneeuw. En er is altijd oprechte interesse in elkaar. Dat we écht weten hoe het met iemand gaat is iets dat ik van huis uit heb meegekregen en dat belangrijk is in een druk leven waarin iedereen vaak met zichzelf bezig is.

Dat ik nu pas tot dat inzicht ben gekomen en dat ik mijn ouders nooit heb bedankt gewoon omdat ze mij zo’n fijne opvoeding hebben gegeven en er altijd voor mij zijn, doe ik dan bij deze! Pap, mam, jullie zijn de beste!

Dus moederdag is voor mij wel degelijk een belangrijke dag geworden. Even stilstaan bij je eigen mama en het feit dat je zelf een ‘perfect mommy’ bent. Dat mag op zo een dag! En de andere dagen is het gewoon weer hollen, rennen, vliegen…

‘Njoy X

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

2 COMMENTS

  • Mandy

    Mooi Joyce…

    • Njoy2give

      thanks!!X

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf