RECEPTEN CADEAU VAN SILVIE’S KITCHEN

Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Silvie Prince, ik woon samen met Mark en onze 2 zoons in Maarssen. Ook ben ik de trotse oprichtster van Silvie’s Kitchen, een heerlijk foodblog waarop ik mijn recepten deel. Meestal gezond en af en toe wat minder verantwoord maar altijd heel lekker! Mijn blog is ontstaan uit mijn enorme passie voor koken. Het liefst ben ik de hele dag met eten bezig, al van jongs af aan wil ik er alles over weten. Stapels kookboeken en mappen vol culi-tijdschriften, ik kan er geen genoeg van krijgen. Van ontbijt naar lunch tot diner, hier krijgt ieder eetmoment de volle aandacht. Mijn blog is mijn creatieve uitlaatklep waar ik schaamteloos veel over eten mag schrijven.

Op Njoy2Give vind ik fijne cadeautips en droom weg bij de leukste tripjes en restaurantbelevingen. Mijn favoriete artikel is Uitwaaien in Domburg, omdat ik zelf uit Zeeland kom en enorm geniet van de mooie plaatjes die zijn vastgelegd.

Om jullie ook wat culinaire inspiratie te geven krijg je hier mijn TOP 5 van Silvie’s Kitchen, dit zijn mijn persoonlijke favorieten die bij mij thuis regelmatig op het menu staan. Zoals je ziet ben ik een echte visliefhebber, ook houd ik van alle groenten. Dat heb ik nog niet helemaal overgebracht op mijn lezers want zij zijn vooral gek op mijn recepten voor stoofvlees en gezonde erwtensoep!

MIJN NUMMER 1: TAGLIATELLE MET GARNALEN

Tagliatelle vind ik al heerlijk dus als daar ook nog grote garnalen en wat verse groente aan is toegevoegd ben ik fan!

Dat je eetpatroon voor een groot deel verantwoordelijk is voor een gezond lichaam is vast geen nieuws voor je. De uitvoering ervan wil er misschien nog wel eens bij inschieten. De meestgehoorde oorzaken hiervoor zijn: ‘geen tijd’, ‘niet lekker’ en onwetendheid. Laat ik beginnen met de laatste, uit onderzoek (niet van mij) is gebleken dat de gemiddelde Nederlander 125 gram groenten per dag eet. Maar denkt dat hij 200 gram groenten eet. Daarom stel ik voor, weeg de groenten eens in de supermarkt, dan weet je zeker dat je genoeg hebt. En ik snap ook wel dat 200 erwten op je bord er niet aantrekkelijk uitzien, dat is niet de manier. We moeten het dus lekker maken. Daarmee komen we bij het tweede punt, de groenten aantrekkelijk maken. Met kruiden, knoflook en door meerdere groenten te combineren. Lekker roerbakken en het smaakt al veel beter. En niks overgewaardeerde superfoods maar altijd een flinke hoeveelheid vezelrijke groenten en proteïnen uit een bescheiden portie vlees, vis of een vegetarisch product.

Deze favoriet tagliatelle met garnalen, tomaatjes, courgette en citroen voldoet aan alle voorwaarden en is bovenal heerlijk. Eetsmakelijk:-)

Lees het hele recept hier.

njoy2give

MIJN NUMMER 2: VISPASTEI MET ZALM EN KABELJAUW

Zachte stukken vis in een romige saus met venkel onder een goudgele korst van knapperig bladerdeeg. Je kunt dit feestelijke hoofdgerecht voor een groot gedeelte al van te voren klaarmaken. Een klein uurtje voor je aan tafel gaat zet je de schotel in de oven, zo sta je zelf niet de hele avond in de keuken!

Wil je de pastei nog luxer maken? Verdeel dan nog 2 ons grote garnalen tussen de stukken zalm en kabeljauw.

Lees het hele recept hier.

Onder het goudbruine knapperige bladerdeeg vind je de romige vis. Kan jij het weerstaan?

MIJN NUMMER 3: AFFOGATO MET GEKARAMELLISEERDE HAZELNOTEN 

Omdat we niet altijd uren in de keuken willen staan heb ik een fantastisch lekker dessert voor je, Italiaanse Affogato. Affogato is Italiaans voor “verdronken”. In dit geval een bol vanille roomijs in sterke, hete espresso met een scheutje likeur wat zorgt voor een heerlijke warm-koud sensatie. Ik garneer mijn affogato met gekarameliseerde hazelnoten, dit geeft een goede bite aan het geheel.

Lees het hele recept hier terug.

MIJN NUMMER 4: ZALM MET MANGO-KOMKOMMERSALADE

Midden in de herfst kan je ook behoefte hebben aan een zonnige maaltijd. Van deze tropische kleurenexplosie met krokant gebakken zalmfilet word ik heel blij. De lauwwarme salade is supermakkelijk te maken, het vereist alleen wat snijwerk.

Lees het hele recept hier terug.

Super easy en lekker zomers.

NUMMER 5: POMPOEN-QUINOASALADADE MET GRANAATAPPEL

Een winterse salade met in de oven gebakken pompoen, quinoa, walnoten en lekker veel verse groene kruiden. Granaatappelpitjes zorgen voor kleine zoet-frisse explosies in je mond. Die pitjes haal je trouwens heel makkelijk uit de granaatappel: snijd de granaatappel doormidden, neem een wijde kom en klop met een pollepel op de schil van de halve granaatappel. De pitjes vallen er zo uit. Eventueel meegekomen witte vliesjes vis je er weer tussenuit.

Verse kruiden heb ik altijd wel in huis, ik koop af en toe een basilicum- of muntplant bij de supermarkt en zolang deze genoeg zonlicht en water krijgt kan je er weken mee doen.

Wist je dat je quinoa altijd goed af moet spoelen onder de kraan? Quinoa is namelijk bedekt met een bittere stof die het gewas een natuurlijke bescherming geeft. Dit willen wij natuurlijk niet opeten dus daarom moet je de quinoa eerst in een fijne zeef goed afspoelen onder de kraan.

Lees het hele recept hier.

Culinaire groetjes,
Silvie

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf