ROMANTISCHE LUNCH BIJ FITZGERALD ROTTERDAM

Een bijzonder plekje dat je wellicht nog niet kent is Restaurant Fitzgerald in Rotterdam. Fitzgerald is gelegen in de historische Oude Haven in een mooi nieuw gebouw aan het Gelderseplein. Het ligt pal tegenover het hippe CitizenM hotel en als je de weg oversteekt, sta je met je voeten praktisch in de Markthal. Kortom een leuk stukje Rotterdam!

Eigenaar is Danny Gonzalez, die zijn sporen o.a. als maître-sommelier van het Rotterdamse restaurant Wereldmuseum al ruimschoots heeft verdiend, evenals chef-kok Remco Kuijpers en bedrijfsleider Richard de Jong. Het restaurant is vernoemd naar de beroemde schrijver Francis Scott Fitzgerald. De schrijver die wordt gezien als één van de grootste Amerikaanse schrijvers uit de 20e eeuw en bekend is geworden door Romantische werken als ‘The Great Gatsby’ en ‘This side of Paradise’. Schrijver Ernest van der Kwast heeft de naam van het restaurant aangedragen omdat hij vindt dat met de komst van dit restaurant de stad een vleugje Romantiek meekrijgt. En dat kan ik beamen.

Zodra ik het restaurant betreed, bewonder ik het prachtig moderne interieur gecombineerd met vintage meubilair. Het mooie kleurenpallet van groene en turquoise tinten zijn gewaagd afgewisseld waardoor het een strakke, maar zachte sfeer geeft. Romantisch dineren voor twee is hier dus meer dan de perfecte locatie voor. Er is zelfs private dining te boeken, dit op aanvraag.

Eén van de bekende uitspraken van F. Scott Fitzgerald staat vetgedrukt op de menukaart: “Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right”; kijk daar kunnen we wel wat mee en we starten het aperitief dan ook met een glaasje Champi! Hierbij krijgen we meteen 2 mooie amuses geserveerd. Dit belooft een fijne lunch te worden… Ik hou ervan.

njoy2give

Vanuit het restaurant heb je mooi zicht op de (deels) open keuken, waar je de meester-koks live ziet toveren! Want wat is het toch een bijzonder vak als je zo met eten bezig kunt zijn en de mooiste combinaties perfect bij elkaar weet te bereiden. En dat alles tot in de puntjes klopt. Ook de uitleg van de gerechten in combinatie met de geschonken wijnen van ons gekozen wijnarrangement, worden op een kundige en enthousiaste manier toegelicht.

De amuse waar we mee gestart zijn, belooft al veel goeds! Ik ben gek op Madeleines; hier op een hartige wijze bereid.

njoy2give

njoy2give

njoy2give

Ik neem stiekem een kijkje van dichtbij als het hoofdgerecht wordt nagelopen door de Chefkok. De klapper is een prachtig palet van schelvis met paling en witte rijst geserveerd met een Zuid-Afrikaanse wijn die perfect samengaat met het gerecht.

njoy2give

njoy2give

Het dessert is zeer verrassend wat mij betreft omdat het niet mierzoet is. Het is gele biet met mandarijnijs! Wat een unieke combi. Het proeft nog een beetje ‘gezond’ ook : )

njoy2give
Bij de koffie nog heerlijk zelfgemaakte friandises. Verrukkelijke lekkernijen die onze lunch waardig afsluiten.

njoy2give

Wil jij ook zo’n Romantische ervaring beleven, reserveer dan een tafeltje via de website en je hebt een heerlijk culinaire verwennerij te pakken! Wat mij betreft een ‘perfect gift’ om je geliefde, of wie dan ook, op te trakteren.

Restaurant Fitzgerald, Gelderseplein 49, 3011 WZ  Rotterdam | www.restaurantfitzgerald.com

njoy2give

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf