UITWAAIEN IN DOMBURG

njoy2give

Lekker uitwaaien op het strand na een drukke periode? En ook overnachten op loopafstand van een pittoreske dorpskern met leuke restaurantjes en winkeltjes? Ga dan eens naar verrassend leuk Domburg waar ik mocht slapen bij het fijne familiehotel Bommeljé. De badplaats Domburg is werkelijk waar één van de meest idyllische plaatsjes die ik ken in Zeeland. Sinds maart 2014 heeft Domburg het predicaat ‘heilzame zeebadplaats’ waarmee het voldoet aan de internationale criteria van het Deutscher Heilbäder Verband en de European Spas Association (ESPA).  Zeewater, zeelucht, klimaat en bodemproducten spelen allemaal een rol voor deze badstatus. Domburg stond al in de vorige eeuw bekend als kuuroord. In het kielzog van de beroemde arts Dr. Mezger kozen vele vorstelijke personen Domburg als toevluchtsoord vanwege het heilzame klimaat.

Dus vond ik het hoog tijd worden deze gezonde Zeeuwse zeelucht in te ademen en vertrok voor een weekend naar deze bijzondere plek op het eiland Walcheren. Aparthotel Bommeljé is een gastvrij hotel met 43 eigentijds ingerichte kamers en ligt vlak aan het strand. De inrichting van het hotel bestaat uit veel zwart en wit. Ruimte, comfort en gastvrijheid staan in dit hotel voorop. Het vriendelijke personeel zorgen voor een ongedwongen sfeer waardoor je je meteen thuisvoelt en je in de vakantiestemming raakt. Eigenaar Peter Bommeljé had ooit de wens een hotel te beginnen dat nou echt eens anders is dan anders. Het hotel moest zich onderscheiden van andere ‘standaard’ hotels. En dat is gelukt!

In het hotel bevindt zich ook Restaurant B waar je kunt genieten van heerlijke streekgerechten. Hier kun je al het goeds van Zeeland proeven en uitbuiken voordat je naar je hotelkamer gaat. Traditionele en regionale ingrediënten zijn de basis voor deze specialiteiten. Vis, schaal- en schelpdiergerechten ontbreken natuurlijk niet!

De hotelkamers zijn met aandacht ingericht en zijn meer dan prima. Goeie bedden, een mooie open badkamer inclusief whirpool ligbad en een ruim balkon met uitzicht op de voor- of achterzijde van het complex. Het hotel is ook erg kindvriendelijk. Onze kleine James is meer dan welkom en er is een fijn babybedje voor hem opgemaakt (zijn lakentje opengeslagen; kijk zo scoor je punten bij mama’s haha).

Na een middag uitwaaien op de prachtige duinpaden langs het strand van Domburg, ploffen we neer op het gezellige terras aan de voorzijde van het hotel. We boffen enorm, want het is een zonnige nazomerdag en het is even bijkomen op dit zonnige plekje. Met mijn latte jar geniet ik van dit leuke uitje! Maar na onze drankjes is het toch ook tijd om het o-zo-pittoreske Domburg te ontdekken. En wat is het sfeervol. Veel leuke winkels en bomvolle terrassen met toeristen die genieten van welverdiend drankje. Ik wist eerlijk gezegd niet dat Domburg zo veel toeristen trok. Maar ik snap het meteen want het is gewoon keigezellig!

Kijk je mee naar mijn fotoverslag?

Hier zie je een gedeelte van de zijgevel van het mooie hotel. En wat hebben wij een mazzel he met zo’n mooie blauwe lucht!

njoy2give

njoy2give

Het gezellige Restaurant B;

njoy2give

En onze mooie hotelkamer waar zwart en wit centraal staan, zorgen voor een goede nachtrust!

njoy2give

Even bijkomen op het fijne terras van het hotel, lekker plekje!

njoy2give

njoy2givw

Tijd om het sfeervolle centrum van Domburg te verkennen! De straatjes met mooie, schattige huisjes zien er zo leuk uit.

njoy2give

njoy2give

njoy2give

En van het centrum loop je zo naar het strand…

njoy2give

njoy2give

Kortom, met de duinen, de zee en een sfeervol dorpje op steenworp afstand is Domburg echt een leuk uitstapje aan onze mooie Nederlandse kust. Wil jij ook heerlijk genieten van de huiselijke sfeer bij het Familiehotel Bommeljé, klik dan hier voor meer informatie en/of boekingen.

‘Njoy!

 

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf