VOOR PAPA

njoy2give

Voor mij is het van belang om stil te staan bij verschillende momenten in het leven. Zo heb ik – naast het boekje ‘Voor mama‘ dat ik al ingevuld heb – nu ook de ‘Voor Papa‘ versie aangeschaft om in te vullen over momenten met mijn vader. Momenten van vroeger en van hoe ik hem zie als vader. In dit boekje van Elma van Vliet neem ik de tijd om steeds een paar hoofdstukjes in te vullen. Gewoon als ik daar zin in heb. Zo sta ik ook echt even stil bij wat ik wil schrijven en probeer ik bewust terug te denken aan momenten uit mijn kinderjaren.

Bij de quote ‘Wie heeft er een superheld nodig als je je vader hebt‘ wordt gevraagd wanneer je je vader op je best vindt. Daar hoef ik geen seconde over na te denken, want mijn vader is de meest intelligente en intellectuele man die ik ken en weet overal wel iets vanaf en heeft altijd een onderbouwde mening. Dat laatste zorgt er ook voor dat hij heel volhardend is en lastig te overtuigen is van iemand zijn andere mening. Hij is een echte doorzetter en gaat recht op zijn doel af. Dat laatste heb ik iets minder van hem, al begint dat steeds meer te komen bij mij!

Bij het hoofdstuk ‘dit kun jij heel goed‘ schrijf ik meteen op dat ik waardering heb voor mijn vaders ruimtelijk inzicht en oplossingsgerichtheid. Hij ziet overal meteen hoe je iets op de beste manier kunt doen. Hij runt niet voor niets een architectenbureau. Dat is gewoon echt waar hij heel goed in is. Het denken in een oplossing heb ik zeker van hem meegekregen. Bij mij is het glas altijd halfvol en ik houd er niet van als mensen in een negatieve gedachte blijven hangen, zeker als een oplossing – in mijn ogen – zo dichtbij of simpel kan zijn…

Bij de quote ‘met vaders is elk moment een avontuur‘ moet ik meteen denken aan de de eindeloze zaterdagochtenden dat ik met mijn vader mee ging boodschappen doen op de markt in Rotterdam en we ook steevast een bezoek aan zijn kantoor brachten om even de post door te nemen. Hierdoor heb ik al op jonge leeftijd kennis gemaakt met het kantoorleven. Ik vond het altijd mega interessant om op kantoor te komen en heb hier als klein meisje mijn eerste zakelijke kopjes koffie mogen serveren als mijn vader klanten over de vloer had. Het ondernemende heb ik zeker van mijn vader meegekregen. Ik ben doortastend, zakelijk en krijg best een hoop voor elkaar!

Ik kan zo nog alinea’s doortypen over mijn vader, maar ik kan je het boek ‘Voor Papa‘ dus zeker aanraden! Het is verkrijgbaar o.a. in de webshop van Elma van Vliet en is een perfect vaderdagcadeau.

Bestsellerauteur Elma van Vliet helpt je met creatieve opdrachten en inspirerende vragen op weg bij het maken van jouw persoonlijke bundeling van hoogtepunten, slappe lach-momenten en onvergetelijke anekdotes. Een dierbaar cadeau.

Happy giving!

X

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf