VRIENDINNENWEEKEND HAARLEM

njoy2give

Eens in het jaar lukt het om met zijn 8en een nachtje weg te gaan. Dit keer kozen we voor sfeervol Haarlem. En als we dan met zijn 8-en op pad gaan is het wel zo leuk om ook in één kamer te slapen. Zo kwamen we terecht in de Tante Leen kamer van het moderne hostel Hello I’m Local. Nu hoor ik je denken, hostel? Dat is toch alleen iets waar (arme) studenten uit wanhoop stranden en waarbij je op de gang moet douchen? Nee tegenwoordig bestaan er ook ’boutique stijl’ hostels die de luxe van een modern, fris hotel hebben en toch de voordelen van een hostel. Zoals met zijn allen op één kamer. Gezelligheid gegarandeerd natuurlijk. Pyjamafeestje tot laat en ouderwets kletsen. We hadden er eindelijk weer even de tijd voor. Daarnaast kostte mij het een paar tientjes, dus financieel gezien is het ook nog eens fijn. En wat je met overnachten bespaart kan je weer investeren in een leuk restaurant of shoppen, duh ;-).

Hello I’m Local

Hello I’m Local heeft 12 unieke kamers in diverse sferen, van de VOC kamer voor 2 personen tot kamers met een ouderwetse bedstee. Wat vooral opvalt is de relaxte sfeer en de aandacht die door eigenaresse Saskia is besteedt aan de inrichting. Voor een drankje of ontbijt kun je terecht in de gezellige huiskamer. Er is een ruime keuze aan ontbijtjes met o.a. oudhollandse producten. Denk hierbij aan Oma’s krentenmik of een Hello I’m Local blij ei. Ook een broodje ossenworst, Jopenbiertje of Kenau Gin, beiden uit Haarlem, staan op het menu. Naast de huiskamer ligt de patio met open haard, de perfecte plek om na een dagje shoppen lekker bij te komen.

Wij hadden dus de grote 8-persoonskamer Tante Leen en wat hebben we gelachen met zijn allen. Een memorabele girls trip!

De volgende dag waren we alweer vroeg uit de veren voor een eerste shopronde. Je bent in 5 minuten in hartje centrum.

njoy2give

njoy2give

njoy2give

Graag geef ik je ook nog wat leuke tips mee voor als je in het centrum van Haarlem bent. De stad heeft een historische omgeving met Amsterdamse roots. Vlakbij het Hostel bevindt zich de middeleeuwse Amsterdamse Poort, de enige overgebleven toegangspoort van Haarlem. Hier kwamen Amsterdamse bezoekers doorheen als ze de stad bezochten. In de 16e eeuw woonde en werkte Kenau Simonsdochter Hasselaar in de Spaarnwouderstraat, dat is om de hoek van het Hostel. Kenau werd onder meer beroemd om haar heldhaftigheid tijdens het beleg van Haarlem. De Spaarnwouderstraat is een eeuwenoude winkelstraat en de verbinding tussen de Amsterdamse poort en de oude brug over het Spaarne. Aan de andere kant van het Spaarne is het centrum te vinden en op loopafstand het Teylers- en Frans Hals museum.

HOTSPOTS

Wijnbar Vicq (Grote Markt 4) : een sfeervolle wijnbar gevestigd in één van de mooiste monumentale panden van de stad, incl. heerlijke wijntjes!

Wolkers (Gedempte Oude Gracht 139) :  een vintage koffiebar met goeie koffie is altijd een hit. Je kunt hier neerstrijken voor een perfecte lunch of koffiestop!

By Lima (Zijlstraat 65) : heerlijke taartjes, een fijne inrichting en vriendelijke personeel. Niet overslaan.

Cleeff (Kleverparkweg 13) : we sloten onze girls trip waardig af bij Cleeff voor een ontbijt met heerlijke lekkernijen. Ook goed te doen met kleine kids overigens. . (let op, zit iets buiten het centrum)

The Louisiana (Zijlstraat 21) : Voor kreeft en patat hadden wij een te gekke avond bij The Louisiana.

Ook zo’n leuke trip? Bekijk de website van Hello I’m Local hier en ik hoor graag jouw ervaring!

‘Njoy

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf