Workshop: ben jij je mooiste zelf?

njoy2give

Tot voor kort dacht ik dat ik een hoop kleuren kon hebben. Als ik door kledingrekken in een winkel ging, pakte ik iets dat me aansprak en dacht ik niet zozeer na of het wel zou matchen bij mijn ogen, huid en haar. Zo heb ik een hoop zwart in mijn kast hangen met het idee dan zit je altijd safe en straal je een soort elegantie uit. Eerlijk gezegd koos ik ook voor zwart als ik ’s ochtends totaal geen inspiratie had (kwam best vaak voor heel eerlijk gezegd of heeft dat ermee te maken dat ik gewoon geen ochtendmens ben?), ik schoot een zwart jurkje aan en klaar. Ik hoor je denken, waarom schrijft ze dit in de verleden tijd? Nou, ik heb dus een kleuren workshop gevolgd en er ging toch wel een (kleuren)wereld voor me open! Lees snel verder en wie weet kan ik jou ook inspireren…

Hi Style

Ik volgde de kleurenworkshop met stylingtips bij Merel van ’t Wout van Hi Style. Merel werkt al 25 jaar als kleurengoeroe en was zelfs in Nederland één van de eerste die dit concept introduceerde. Ze heeft ook diverse boeken op haar naam staan en geeft in haar eigen mooie studio aan het Noordereiland in Rotterdam diverse stylingworkshops. Haar motto ‘Wees je mooiste zelf’ sprak me meteen aan en ik ben nieuwsgierig hoe ze dit gaat aanpakken. Volgens Merel kun je door de juiste kleuren te dragen, je smaak en persoonlijkheid optimaal benutten. Ze noemt zichzelf geen ‘imagostylist’, maar ‘kledingadviseur’, want ze wil je advies geven bij het creëren van een eigen, authentieke stijl. En alleen met de juiste kleuren en een goede stijl kan je het allerbeste uit jezelf halen!

njoy2give

Workshop kleurenadvies

Alles begint met kleur. Merel bestudeert ons per persoon heel aandachtig. Je neemt plaats in de stoel voor de spiegel waar genoeg daglicht is. Ook is het belangrijk dat je geen make-up draagt, want het gaat om jouw natuurlijke huidskleur (zonder teveel bronzer of blusher). Merel bekijkt onze haarkleur, huid teint en kleur ogen zeer nauwkeurig en neemt echt de tijd om te kijken welk kleurentype je bent. Je krijgt eerst een haarband om, zodat de (wellicht geverfde) haarkleur niet teveel afleidt. Het kan namelijk zijn dat je een haarkleur hebt, die niet het beste uit jezelf haalt! Merel werkt met 12 verschillende types waaronder het wintertype, het hersfttype, het zomertype en het lentetype. Vanuit hier werkt ze met een kleurenkaart en heeft ze tientallen prachtig glanzende sjaals die ze bij ons omdoet om de juiste kleuren te matchen. Hiermee laat ze zien dat sommige kleuren de plank extreem mis kunnen slaan! Ze start bij iedereen van ons met een zwarte- en witte sjaal. Dit om aan te tonen, dat het heel hard kan zijn in je gezicht. En wit kan je uiteraard heel bleek maken en niets in je gezicht naar boven halen. Kies dus eerder voor donkerblauw in plaats van zwart (veel eleganter en zachter) en voor roomwit in plaats van spierwit. Kijk die tips daar hebben we al wat aan! Uiteraard breng ik mijn LBD (little black dresses) niet meteen naar het grofvuil, maar zal ik ze combineren met een andere kleur in een vestje of accessoire.

njoy2give

Herfstmeisje!

Ik heb in een eerder artikel al weleens gesproken dat ik een wintermeisje ben. Ik zat er niet heel ver naast, want ik ben tijdens de workshop gedoopt tot een heus ‘hersttype’ en moet het hebben van warme kleuren zoals bruintinten, maar ook de kleur marsala, petrol en legergroen doen het goed en matchen mooi bij mijn bruin/groene ogen. Ik dacht dus dat ik alle felle kleuren kon hebben, maar bijvoorbeeld fel roze maakt mijn huid bleker en laat meer vlekjes en oneffenheden zien. Met de warme tinten wordt alles meer een geheel en spreekt het meer. Het is voor mij toch wel een eyeopener. Vanaf nu ben ik heel gericht aan het shoppen op kleur en van de week kreeg ik al een eerste complimentje toen ik een nieuw vestje aanhad in ‘mijn kleur’; kijk het werkt dus al! Het lijkt wel alsof ik me meteen ‘mooier’ voel nu ik bewuster bezig ben met mijn eigen stijl! Dankjewel Merel voor deze leerzame en ook gezellige workshop! Het liefst boek ik meteen een vervolg workshop waarbij Merel nog dieper ingaat op je persoonlijke stijl (ook figuurtips, wat draag je het beste bij jouw figuur?) en een op maat make-up advies. Want hoe zonde zou het zijn als je al jaren de verkeerde blusher draagt die bijvoorbeeld teveel roze tint in zicht heeft? Of als je een veel te donkere lippenstift draagt, die te hard is in je gezicht?

njoy2give

Ook zo’n gave workshop?

Kijk op de website van Hi Style en boek alleen of met een groepje zo’n leuke workshop. Een kleurenadvies workshop heb je vanaf 49,- p.p. (bij een groep van minimaal 6 personen) en hierna weet je precies welke kleuren je kunt kiezen qua kleding, haarkleur en juwelen. Een individueel advies kan uiteraard ook. Na het advies ontvang je je eigen kleurenkaart die je handig in je tas kan bewaren. Het is een eenmalige investering die je veel oplevert en zorgt dat jij je mooiste zelf kunt zijn! Merel geeft ook gratis inspiratieochtenden waarbij je haar studio kan binnen wandelen voor vrijblijvende tips!

njoy2give

Beelden en tekst: Njoy2give

Njoy2give

FIND YOUR PERFECT GIFTS HERE! Je vriendje, die allerleukste vriendin, die lieve tante, die aardige buurvrouw of collega: er is altijd een reden te bedenken om je liefde of waardering te tonen aan iemand. Deze blog geeft je inspiratie voor het vinden van hét perfecte cadeau ! Uiteraard mag deze blog je ook inspiratie geven om jezelf eens goed in de watten te leggen : )

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BlogSociety
Adverteren of samenwerken? Mail mij!

Mail: info@njoy2give.nl


Logo-Bloglovin

Logo-the-shelf